@ Fogalomtár

Vonzás törvénye

A vonzás törvénye egyike azoknak az átfogó törvényszerűségeknek, melyek az élet különböző területein, a fizikai folyamatokban éppúgy kifejti hatását, ahogy a lelki-szellemi történésekben. A vonzás törvényéhez kapcsolódik a rezonancia törvénye is.
A vonzás törvény hétköznapi tapasztalatunk pl. az emberi kapcsolatokban. Számos közmondásuk utal erre: "Madarat tolláról, ember barátjáról." Ebben kifejezésre jut, hogy hasonló érettségű, gondolkodású, értékrendű emberek szimpátia, egyfajta vonzás, rezonancia alakul ki, azaz hatni fog közöttük a vonzás törvénye.
Az élet sok más területén is döntő jelentősége van ennek a törvénynek. Így az ember sorsában, túlvilági útjában, hogy mit érzékel környezetében, hogy milyen hatásokra lesz fogékony, hogy milyen szellemi vezetésben lesz része, hogy harmónikus lesz-e a kapcsolata stb. mind központi jelentőséggel bír a vonzás törvénye.
A vonzás törvényének mélyebb megértéséhez fontos tisztázni, hogy pontosan mi között alakul ki a vonzás. Ehhez a Grál-üzenet szerzője a jelleg ill. zárt jelleg kifejezést használja a felhasadt jelleggel szembenállítva. A vonzás az azonos jelleggel bíró dolgok között alakul ki. Így például a hasonló indítékkal létrehozott gondolatok azonos jelleggel bírnak, és ezek között működni fog a vonzás törvénye.

A vonzás törvényével összefüggő idézetek

"Mindenki természet szerint ahhoz vonzódik, aki hasonló hozzá."
Platón

"Csak hasonlók társaságában nem állunk egyedül."
Eötvös József

"Ha szeretsz, más szemmel nézel a világra; nagylelkű leszel, megbocsátó, jószívű, pedig korábban esetleg kemény és rideg voltál. Az emberek óhatatlanul is hasonlóan viselkednek veled, s hamarosan abban a szeretetteljes világban élsz, amit te magad teremtettél."

Anthony de Mello


A vonzás törvényéről a Grál-üzenetben

"Már érintettem ezt a törvényt azzal, hogy egy jelleg mindig csupán a vele azonos jelleget képes felismerni. Úgy tűnik, hogy a közmondásokat: „Megtalálja a zsák a foltját” és „A vér nem válik vízzé” az őstörvényből lesték el. A nehézségi erő törvényével együtt ott lüktet az egész Teremtésben."
Grál-üzenet I. kötet, Tévelygések c. előadás

"Ne feledjétek, hogy minden egyes általatok létrehozott és kiküldött gondolat útja során magához vonz minden azonos jellegű gondolatot, vagy hozzátapad más gondolatokhoz, ezáltal erősebbé, egyre erősebbé válik, s végül rá is talál egy célra, egy agyra, amely talán mindössze másodpercekre egyszer megfeledkezik önmagáról, és ezáltal teret enged ilyen szabadon lebegő gondolati formáknak, hogy azok behatolhassanak és kifejthessék hatásukat.
Gondoljatok csak arra, micsoda felelősség hárul majd rátok, ha a gondolat egyszer tetté válik, bárki révén, akire hatni tudott!"
Grál-üzenet I. kötet, Ébredjetek c. előadás

Vonzás törvénye - kapcsolódó cikkek

Saját oldalak
Ha regisztrál, hozzáférhet további kiadványainkhoz, videokhoz, résztvehet akcióinkban és naprakész információkhoz jut.
Audio
Video
This text will be replaced